ENGLISH

ЗА КУЧЕТАТА тук няма клетки, нито боксове. Няма дори отделни стаи. С тях споделяме заедно пространството на симпатична и климатизирана мансарда от 80 кв.м, част от фамилна къща. В нея са обособени множество зони за спане и почивка на животните. Интериорът е минималистичен, за да има повече пространство за игра и лесно да се почиства. Гостите ни са пълноправна част от семейството и се радват на всички удобства в жилището, на ежедневните дълги разходки в парка и гората, както и на денонощната ни компания.

Ние сме активни хора, които обичат да прекарват възможно най-много време навън. Затова и разходките са на особена почит при нас. Местоположението ни – хем в центъра на града, хем до паркове (Борисова градина, Ловен, Южен) ни дава възможност за избор на безброй маршрути според темперамента и нуждите на кучето.

Разходките се провеждат сутрин и вечер и всяка една е с продължителност около час, често и повече. Двата ни обичайни кръгови маршрута са с дължина 5 км и напълно задоволяват потребността на кучето от движение, игра и изследване.

За по-специални кучета – възрастни, млади, инвалиди – продължителността на разходката и честотата на излизане са съобразени с техните нужди.
Понякога водим кучетата на излет в планината или да плуват в близките до София язовири.

Повечето чести посетители на „Грижовници” се разхождат в парка или гората без повод. За всички нови гости това става само след изричното съгласие на собственика и след нашата преценка.

ЗА КОТКИТЕ разполагаме с отделна голяма слънчева и обезопасена стая, обзаведена специално за техните нужди, която се намира на друг етаж от фамилната къща. Котешките ни гости могат да се радват на панорамния прозорец със стоманена мрежа и изглед към гората, на тунелите, котешките къщи, драскалките и катерушките, но най-предпочитани за тях си остават етажерките по стените, чрез които имат възможност да обикалят цялата стая във височина, както и голямото естествено дърво за катерене. Интериорът на котешката стая постоянно се обновява.

ЗАЙЦИТЕ са чести наши посетители. Те съжителстват с котките, защото се разбират чудесно помежду си и заформят страхотни игри. Зайците се пускат от клетките си да тичат на воля из стаята в определени часове на деня, а понякога и денонощно, ако котешкият състав позволява.

Другите дребни домашни любимци – ХАМСТЕРИ, МОРСКИ СВИНЧЕТА, ТАРАЛЕЖИ, ХАМЕЛЕОНИ И ДР. – обитават собствените си жилищни пространства, които се разполагат на най-подходящото и безопасно за тях място в Къщата.

%d bloggers like this: