Основният дом на “Грижовници” се намира в кв. Лозенец до Борисовата градина, но тъй като обичаме спокойствието и зеленината извън града, през пролетта, лятото и есента живеем с нашите гости в очарователна къща с просторен двор в кв. Киноцентъра III част (между Бояна и Ботаническата градина, на 15 мин. с кола от центъра на София).

Къщата ни в кв. Гоце Делчев до Южен парк няма да посреща гости за неопределено време.

Всички наши космати приятели споделят заедно с нас уюта на домашната среда. Те са пълноправна част от семейството, радват се на всички удобства в жилището, на компанията ни, дългите разходки, персоналното внимание и грижата, които получават. По тази причина приемът ни е силно ограничен, а резервациите по време на летния сезон (юли-септември) и за големи празници се правят поне две седмици по-рано.

КЪЩА ЛОЗЕНЕЦ – БОРИСОВА ГРАДИНА

33531774_1922464381098529_7383541625026248704_o

С КУЧЕТАТА споделяме пространството на симпатична климатизирана мансарда от 80 кв.м, част от фамилна къща. В нея са обособени множество зони за спане и почивка на животните. Интериорът е минималистичен, за да има повече пространство за игра и лесно да се почиства. Гостите ни са пълноправна част от семейството и се радват на всички удобства в жилището, на ежедневните дълги разходки в парка и гората, както и на денонощната ни компания.

Ние сме активни хора, които обичат да прекарват възможно най-много време навън. Затова и разходките са на особена почит при нас. Местоположението ни до гората и парк Борисова градина дава възможност за избор на безброй маршрути според темперамента и нуждите на кучето.

Разходките се провеждат сутрин и вечер и всяка една е с продължителност около час, често и повече. Двата ни обичайни кръгови маршрута са с дължина 5 км и напълно задоволяват потребността на кучето от движение, игра и изследване.

За по-специални кучета – възрастни, млади, инвалиди – продължителността на разходката и честотата на излизане са съобразени с техните нужди. Понякога водим кучетата на излет в планината или да плуват в близките до София язовири.

Повечето редовни посетители на „Грижовници” се разхождат в парка или гората без повод. За всички нови гости това става само след изричното съгласие на собственика и след нашата преценка.

37180558_1997133790338171_1769691147753488384_n

ЗА КОТКИТЕ разполагаме с отделна голяма слънчева и обезопасена стая, обзаведена специално за техните нужди, която се намира на друг етаж от фамилната къща. Котешките ни гости могат да се радват на панорамния прозорец със стоманена мрежа и изглед към гората, на тунелите, котешките къщи, драскалките и катерушките, но най-предпочитани за тях си остават етажерките по стените, чрез които имат възможност да обикалят цялата стая във височина, както и голямото естествено дърво за катерене. Интериорът на котешката стая постоянно се обновява.

ЗАЙЦИТЕ са чести наши посетители. Те съжителстват с котките, защото се разбират чудесно помежду си и заформят страхотни игри. Зайците се пускат от клетките си да тичат на воля из стаята в определени часове на деня, а понякога и денонощно, ако котешкият състав и примерното им поведение позволяват.


Другите дребни домашни любимци – ХАМСТЕРИ, МОРСКИ СВИНЧЕТА, ТАРАЛЕЖИ, ХАМЕЛЕОНИ И ДР. – обитават собствените си жилищни пространства, които се разполагат на най-подходящото и безопасно за тях място в Къщата.

 

КЪЩА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ЮЖЕН ПАРК

(няма да приема гости за неопределено време)

35282797_621088111584326_8570891587477831680_n

 

Ако Вашето КУЧЕ е от дребните породи, бебе, възрастно, по-деликатно и плахо или предпочита човешката компания пред кучешката, то Къща Южен парк е неговото място за перфектно прекарване. Помещава се в нов двустаен апартамент от 70 кв.м в кв. Гоце Делчев близо до Южен парк, и е обградено от много зелени площи. Допълнително удобство, особено за по-възрастните кучета, е наличието на асансьор.

 

Къщата посреща малък брой гости, които се радват на всички удобства в жилището, както и на денонощната компания на стопанката на дома – Боряна. Условията на отглеждане и режимът са максимално близки до тези на животните у дома като включват задължително две дълги разходки сутрин и вечер в околното зелено пространство или в Южния парк. За по-специалните кучета – възрастни, млади, инвалиди – продължителността на разходките и честотата на излизане са съобразени с техните нужди.

Къщата разполага и със самостоятелна КОТЕШКА/ЗАЕШКА СТАЯ, оборудвана със всичко необходимо за игра – катерушки, драскалки, тунели, палатки, топчета, мишки, както и с къщички, осигуряващи лично пространство на всяка една котка. Когато в апартамента не гостуват кучета, котките могат да ползват удобствата на целия апартамент и гальовното внимание на домакинята.

 

Понякога в грижата за домашните любимци ни помагат външни хора, разполагащи с условия, време и опит. Те могат да посрещат наши гости в собствените си домове, особено когато става въпрос за по-деликатни кученца или проблемни котки. Грижовническите домове са неотменна част от цялостната ни визия да предлагаме индивидуална грижа, подход и отношение към домашните любимци и стопаните им от най-високо ниво.

%d bloggers like this: