Основният дом на “Грижовници” се намира в кв. Лозенец до Борисовата градина, но тъй като обичаме спокойствието и зеленината извън града, през пролетта, лятото и есента живеем с нашите гости в очарователна къща с просторен двор в кв. Киноцентъра III част, на 15 мин. с кола от центъра на София.

Всички наши космати приятели споделят заедно с нас уюта на домашната среда. Те са пълноправна част от семейството, радват се на всички удобства в жилището, на компанията ни, дългите разходки, персоналното внимание и грижата, които получават. По тази причина приемът ни е силно ограничен, а резервациите по време на летния сезон (юли-септември) и за големи празници се правят поне две седмици по-рано.

КЪЩА ЛОЗЕНЕЦ – БОРИСОВА ГРАДИНА

_DSC_0660

С КУЧЕТАТА споделяме пространството на симпатична климатизирана мансарда от 80 кв.м, част от фамилна къща. В нея са обособени множество зони за спане и почивка на животните. Интериорът е минималистичен, за да има повече пространство за игра и лесно да се почиства. Гостите ни са пълноправна част от семейството и се радват на всички удобства в жилището, на ежедневните разходки в парка и гората, както и на денонощната ни компания.

 

Ние сме активни хора, които обичат да прекарват възможно най-много време навън. Затова и разходките са на особена почит при нас. Местоположението ни до гората и парк Борисова градина дава възможност за избор на безброй маршрути според темперамента и нуждите на кучето.

Разходките се провеждат сутрин и вечер, всяка една е с продължителност около час, и напълно задоволяват потребността на кучето от движение, игра и изследване.

За по-специални кучета – възрастни, млади, инвалиди – продължителността на разходката и честотата на излизане са съобразени с техните нужди. Понякога водим кучетата на излет в планината или да плуват в близките до София язовири.

Повечето редовни посетители на „Грижовници” се разхождат в парка или гората без повод. За всички нови гости това става само след изричното съгласие на собственика и след нашата преценка.

37180558_1997133790338171_1769691147753488384_n

ЗА КОТКИТЕ разполагаме с отделна голяма слънчева и обезопасена стая, обзаведена специално за техните нужди, която се намира на друг етаж от фамилната къща. Котешките ни гости могат да се радват на панорамния прозорец със стоманена мрежа и изглед към гората, на тунелите, котешките къщи, драскалките и катерушките, но най-предпочитани за тях си остават етажерките по стените, чрез които имат възможност да обикалят цялата стая във височина, както и голямото естествено дърво за катерене. Интериорът на котешката стая постоянно се обновява.

ЗАЙЦИТЕ са чести наши посетители. Те съжителстват с котките, защото се разбират чудесно помежду си и заформят страхотни игри. Зайците се пускат всеки ден от клетките си поединично и под наблюдение да тичат на воля из стаята.

Другите дребни домашни любимци – ХАМСТЕРИ, МОРСКИ СВИНЧЕТА, ПЛЪХЧЕТА, ТАРАЛЕЖИ, ХАМЕЛЕОНИ, ПАПАГАЛИ И ДР. – обитават собствените си жилищни пространства, които се разполагат на най-подходящото и безопасно за тях място в къщата.

КЪЩА КИНОЦЕНТЪРА – ЗЕЛЕНОТО МЯСТО
(работи от април до декември)
 
_DSC_0025

В тази къща сме под наем и тъй като животът в чужд имот с толкова много домашни любимци е нетраен, но пък три години вече успешно я стопанисваме, време е да я представим. Наричаме тази лятна вила “Зеленото място” и сме тук с нашите гости от април до декември. Обградена е от голям и добре поддържан двор, а вратите й през деня са отворени постоянно, така че КУЧЕТАТА се радват на пълна свобода.  Домашното пространство също е за всички и никой не е изолиран. В дневната има множество зони за почивка, игра и спане, но любимото място на кучетата са голямата слънчева тераса и дворът. Бройката за прием е силно ограничена, за да запазим атмосферата на домашната среда и спокойствието на съседите. За възрастните кучета тук е истински рай!

Разходките се провеждат в Ботаническата градина или на Витоша когато времето и групата позволяват, но основна част от времето нашите гости прекарват в безкрайни игри на двора.

Къщата разполага и с ДВЕ КОТЕШКИ СТАИ: по-малка за една котка, двойка котки на един стопанин или за котета на възраст 3-5 месеца, и голяма котешка стая, където гостите съжителстват съвместно.  Стаите са с големи прозорци с мрежа, катерушки, тунели, хамаци и множество места за почивка.

Най-голямата ни радост на “Зеленото място” е наличието на самостоятелна СТАЯ ЗА ЗАЙЦИ, ДРЕБНИ ГРИЗАЧИ И ПТИЦИ. Тя е с размер 3,2 х 2,2 м, с висок таван, лесен за почистване циментов под и прозорци. Има северно изложение и дори през топлите месеци е прохладна. Оборудвана е с голяма кацалка за птици, тунели, дървесни пънове и къщички със сено. Всички гости на тази стая се пускат свободно поединично, при това всеки ден.

%d bloggers like this: